Dette er meg

  • 26.03.2017, 18:45

Oppveksten
Jeg er Sandra Kjøsnes Jokic, 22 år og halvt serbisk, men er en brei-trønder oppvokst på Kattem i Trondheim. Ansett som "sør-siden" (ghettoen). Der bodde jeg på samme sted i 19 år, i det beste nabolaget av dem alle! Da jeg var seks år startet jeg på turn, det var det jeg stort sett brukte tiden min på frem til jeg var tretten. Etter skolen dro jeg innom frisørsalongen til mamma, fikk 11 kr til bussen, spiste mat i statens hus, trente i 3 timer for å så ta bussen hjem igjen. På bussholdeplassen sto vennene mine klare og ventet på meg, for så å se på at jeg spiste middag og henge noen timer før det var natta, så repeat. 

Har alltid vært ei "gutte-jente" med saggebukse og skatesko. Hatet rosa og hang mest med gutta. Aldri skjønt meg på de typiske jenteproblemene og misliker fortsatt shopping. I tillegg har jeg elendige sminkeferdigheter og mangel på interesse for det.


Trassalderen
En ny fase i livet kom som slengt på meg, trassalder delux! Mamma og pappa skulle skille seg. Det var en forferdelig tid da jeg brukte mere tid på å grine i gropa enn å turne. Ikke hadde jeg utviklet meg noe særlig i turnhallen heller de seneste årene, da jeg ble pinglete, fikk sperrer og ikke turte. Jeg var "teknisk perfekt" i det jeg kunne, men ikke mer enn det. Vennene på utsiden av turnhallen ble mer interessant, og jeg bestemte meg omsider for å slutte på turn. Deretter var jeg innom dansing (hip hop ofc), testet fotball en snartur før jeg startet på cheerleading. Likte ikke at jeg var tvunget til å møte opp bestemte dager i uka, og var heller ikke fan av gulv uten sprett, da det er noe helt annet enn hva jeg har turnet på i utallige år tidligere - så da slutta jeg der og.

Formet i tidlig barndom
I 6. klasse var alle jentene samlet hos helsesøster som spurte om det var noen av oss som var fornøyd med seg selv. Av tjue jenter var jeg den eneste som rakk opp hånda. Jeg hadde jo ti fingre, ti tær, to hender og to føtter - jeg var frisk og dermed fornøyd med meg selv. Selv om jeg på dette tidspunktet betraktet meg selv som en "firkant". Jeg hadde ikke midje, men en firkantet mage med pack, generelt mer muskuløs enn andre på min alder, rare føtter og konstant svette hender - det var såklart ting jeg kunne tenkt meg var annerledes - men mamma har alltid sagt at: EN MÅ VÆRRA SOM EN E NÅR EN ITJ VART SOM EN SKU. Og det har jeg med livet blitt en forkjemper for! 

Fra barn til kvinne
Like før jeg fylte 15 fikk jeg min første kjæreste, starta på p-piller og hormonene skjøt fart. To stk digre pupper ble til. 65E faktisk (den gang da). Det må belyses da det ofte har vært et tema blant folk, om jeg har silikon eller ikke svaret er nei, jeg har aldri fikset på utseende mitt. (Annet enn fake hår, vipper og negler)

Satte meg mål om å bli "fit som få"
Jeg hadde blitt gamlere og måtte jo ha noe å drive med, derfor starta jeg på Kaliber Gym med et ønske om å trene seriøst. Jeg ville bli fit som få. Fikk selveste Gunnar Strand Jacobsen som coach, og sammen startet vi reisen på det som skulle bli "livet mitt" de neste 3 årene. 

Utdanning
Skolemessig har jeg alltid vært en gullunge med toppkarakterer i alle fag. Hadde 5,2 i snitt i løpet av et år på ungdomsskolen! Startet på helse og sosialfag på Tiller VGS, (ble utvist i løpet av første uke, da de trodde jeg var "høy" på bli-kjent-skoletur. Argumentet var at jeg var "blidere enn 770 elever", ikke bare lett å være seg selv... ) Fikk omsider komme tilbake igjen og fullførte 2 år med helsefag og ett med påbygg, før jeg tok PT utdanningen (som jeg vant under utdanningsmessa da venninna mi fikk meg til å delta på en konkurranse AFPT holdte ved standen sin) og deretter et år på NTNU, bevegelsesvitenskap. Etter et år på NTNU (som etter tre år med skole ga utdanning som personlig trener, noe jeg da allerede var sertifisert) hoppet jeg av studiet da Gunnar tilbød meg jobb som coach i det som da var "Coach Gunnar". Senere dannet vi Strongbody hvor jeg jobbet som coach samtidig som jeg selv konkurrerte i fitness. Bikinifitness
Jeg stilte i min første bikinifitnesskonkurranse høsten 2013. Smidde mens jernet var varmt og var med hver sesong frem til jeg høsten 2015 ble verdensmester
Det hele startet med en 2. plass i NM bak Lone Norås (regjerende norgesmester). Deretter har jeg tatt med meg blant annet:
1 plass og vinner av overall i Oslo Grand Prix 2014
2 plass i junior EM (9'ende i senior) 2014
1 plass i NM (2 plass i overall) 2014
1 plass i VM 2014
Så ble jeg proff og deltok i i løpet av 2015 på 7 proff-konkurranser. 

En tøff tid
2015 ble et tøft år. Jeg hadde blitt en offentlig person da mange fulgte med på fitnessreisen min. Jeg hadde frem til da hatt mange ting å blogge om, hadde en godt betalt jobb - men 8 måneder med diett og kun fokus på trening, jobb og blogging tærte på kropp og ikke minst hode. Livet mitt ble så ensformig at jeg ikke hadde noe å blogge om heller. Dette medførte en enda større påkjenning med følelser som "å ikke strekke til." Jeg endte med å gruse meg selv langt langt nede. Jeg fikk problemer med å løfte hendene, sovna akutt på sofaen, jeg hadde rett og slett ingen drive. Ingen livsglede. Jeg trente dårlig, hadde forstyrret forbrenningen min som medførte at jeg la på meg mer enn ønskelig etter konkurranse - som igjen gjorde at jeg ikke følte meg bra nok til å ta bilder av meg selv på verken blogg eller instagram. Det og flere andre hendelser medførte at jeg tilslutt ble sykemeldt fra Strongbody og lå igjen som et tomt skall på sofaen, fortvilet og rådløs.

På leting
Jeg måtte opp, starte på nytt og kvitte meg med ting som tynget meg. Når jeg ser tilbake føles det som livet mitt har gått i ett, at jeg bare har blitt ført dit jeg er uten å ha tatt noen særlige valg for meg selv. Jeg har forsøkt å please alle andre. Derfor bestemte jeg meg i slutten av fjoråret for å "flytte" til Mexico for en periode for å oppleve verden og få nye impulser. Jeg bestemte selv. Jeg vil, jeg kan, jeg skal.  

Tonje <3

26.03.2017 kl. 21:26
Du e så flott! Ingenting e bortkasta av det du har oppnådd, men må si, æ e utrolig stolt over kor langt du har vokst i "hodet" dem siste månedan! We can do this, alle har rett til å gjør nå dem trives med, nå dem vil! Livet e for kort til å ha det kjipt.

Sandra Jokic

27.03.2017 kl. 00:09
Tonje <3: We can do this! Tusen takk Tonje - stolt over dæ å, at vi står i stormen å kommer sterkere ut av det! Gla i dæ, glede mæ til å belys tema med dæ!

Malen

26.03.2017 kl. 21:38
Gleder meg til å følge deg!

Sandra Jokic

26.03.2017 kl. 22:01
Malen: :D

Tonje

26.03.2017 kl. 22:05
Så bra at bloggen din er tilbake. Gleder meg til å følge deg videre.

Sandra Jokic

26.03.2017 kl. 22:13
Tonje: Takk søte! så gøy å høre :)

Lill-Tove Sandneseng

30.03.2017 kl. 20:17
Møtte deg på flyplassen, hadde fulgt bloggen din en stund. Det var utrolig arti at vi i tillegg ble sittende sammen på flyet :) Jeg er nesten dobbelt så gammel som deg, men du imponerte meg med hvor moden og utrolig inspirerende du er!

Så gøy at du er tilbake med ny blogg og gnist, det er utrolig gøy å følge deg.

Ikke mange klarer å inspirere og dele sin kunnskap på en måte som du gjør :)

Masse lykke til videre :)

Sandra Jokic

31.03.2017 kl. 11:22
Lill-Tove Sandneseng: husker det som om det var i går! Ser faktisk etter deg hver gang jeg er ute å flyr nå i ettertid! Tusen takk Lill-Tove, alder er bare et tall, pluss at du holder deg jo ekstremt fresh! En livlig sjel ? takk for varme ord

Lill-Tove Sandneseng

31.03.2017 kl. 23:17
:) he he i lige måde skjønneste 💋Spania står for nytt på tur på mandag - skal trene til NM i roadracing. Som et resultat av vårt herlige møte har jeg bygget eget trimrom hjemme. Etter en pause med trening har jeg nå begynt på kostholdsplanen og treningsprogrammet du satte opp 👍Gleder meg til å oppnå mine mål og resultater :) stor klem :)

Sandra Jokic

04.04.2017 kl. 11:36
Lill: Oioioioi, jeg skal faktisk være med en gang! BARE SÅ DU VEIT D!!! :D Hvor er NM i år? Nei men jøss da, hør på det! Sikker på at du blir å nå alt du bestemmer deg for! Stoooor kos <3
Sandra Jokic

Verdensmester og IFBB BIKINI PRO.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits