Systemet må videre

  • 21.04.2017, 12:45

Med mine endeløste tanker har jeg tenkt igjennom mange ulike tema i løpet av de årene jeg har levd på denne jordkloden. I min relativt korte levetid har vi gått fra kasse-TV til flatskjerm, fra dataMASKIN til macbook air. Telefon som måtte bæres som en sekk på ryggen - trykktelefon - smarttelefon. En enorm teknologisk utvikling. Men når skal alt det andre utvikles? Som for eksempel skolesystemet? Mange ler av Harald Eia og hans frustrasjon over læreboka. Det er ikke humor. Men heller helt uforståelig. Som om det er meningen å forstyrre læringen med kodet teksting.

Nå som det var påske hadde jeg en samtale med mamma angående hva alle påskedagene betyr, der ingen av oss kunne fullføre regla med sikkerhet. Jeg tenker tilbake på skolegangen min, hvor frustrert jeg var over å ikke skjønne bæra av de lange vanskelige setningene deres. Hvorfor det i helvete ikke finnes en simpel forklaring som dette:

Rekkefølge på dagene er: 
Palmesøndag = jesus ankommer jeruslaem 
Skjærtorsdag = siste måltid med disipplene
Langfredag = jesus korsfestes
Påskeaften/første påskedag = jesus oppstandelse (borte fra korset)
Andre påskedag = viser seg for disiplene etter død

YNw-oE0VGXA

Hadde jeg noen gang sett en slik liste i boka, fremfor en lang, uforståelig tekst som man gjerne må lese fem ganger for å få med seg innholdet i så hadde jeg kanskje lært noe. Men slik er det ikke. Hvorfor?
Elsker Haralds iver etter å opplyse oss! Synes dette er noe som bør bli tatt på alvor, selv om det er vanskelig nå, når vi er ferdige med skole er det mange, yngre, som den dag i dag må slite seg igjennom uforståelig, unødvendig, dritt. Når de egentlig kunne likt å lære og lært. 

Selv husker jeg etterspørselen i klassen etter å ha en "nyhets-time", hvor man kunne lære og reflektert over verden den dag i dag, ikke bare om historien og hvem som skrev tørr litteratur før i tiden. Det burde også vært en eller flere timer der det er snakk om følelser, selvutvikling, medmenneskelighet, tanker, kreativitet, utdanningsvalg, psykisk helse osv. Mye av dette finnes kanskje allerede, men dessverre i en alt for liten skala. Ting må fram i lyset og ting må endres!

Q: Er det flere som kjenner seg fra da dere gikk skole? hva er dine synspunkter på dette? 
På skolen hadde vi sånne papirdukker av Jesus og de som læreren limte på en tavle mens han las historier, det gjorde krl gøy. Er vel ikke lov lenger det, sikkert for kristent, ikke vet jeg. Men unger lærer av historier, ikke innviklet fakta skrevet av en nittiåring.

Sandra Jokic

22.04.2017 kl. 13:14
litloo: Å bli fortalt en historie med dukker er sikkert lærrerikt og noe å huske. Men en hel lærebok med lange historier om kjente navn som gjentas gang på gang har i alle fall her i gården ført til masse frustrasjon og lite læring :p Men nå vet jeg i alle fall hva som skjer påskedagene (y)
Sandra Jokic

Verdensmester og IFBB BIKINI PRO.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits