Fra å være deprimert til å bli lykkelig på et år

  • 23.05.2017, 22:32

Vet at mange av dere allerede har sett videoen jeg lagde for nesten nøyaktig ett år siden - og oppmuntret meg med varme ord, forståelse, gjenkjenning og ros. "HVOR FAEN SKAL JEG BEGYNNE" heter videoen som ble spilt inn i Serbia - klokken sju om morgningen, etter atter en søvløs natt..
Den gang dro jeg til min bestemors hjemland for å lufte hode...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Siden den gang, har jeg gått igjennom en lang prossess fra å være deprimert, til å idag endelig ha funnet gleden i meg selv igjen. Ved depresjon kan man føle seg irritabel, ute av stand til å sove, ikke klare å spise, føle seg tappet for energi og klarer ikke å ta beslutninger. Du kan også føle deg mislykket, skyldig, håpløs og hjelpeløs, og du kan ha lyst til å gråte hele tiden. Men verst av alt, du klarer ikke å komme deg ut av det! Vi i TEAM LEWEL ønsker å invitere deg til å bli en del av oss - hvor vi sammen kan dele erfaringer, støtte hverandre, gi råd og åpne for samtaler - løfte hverandre opp... #lewelup
FØLG OSS HER: TEAM LEWEL


På denne ett års reisen, har jeg gjort meg noen erfaringer jeg ønsker å dele med dere. Fra å leve i det som føltes som en "tokelagt verden", helt på bunn, så MÅTTE det skje en endring. Jeg måtte:

1. AKSEPTERE at ting var som de var.
2. FORSTÅ at det var kun jeg som kunne gjøre om på situasjonen
3. BLI BEVIST på hva problemet mitt / problemene mine faktisk var
4. GJØRE EN ENDRING


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Min endring var at jeg sa opp jobben, ga blaffen i NAV som uansett ikke kunne hjelpe meg og reiste til Mexico. 

Der fant jeg fort ut av at:
- At jeg aldri igjen skal utsette meg selv med å gjøre ting jeg egentlig ikke har noe lyst til.
- At ingen kan bestemme over meg.
- At det å si NEI, er helt greit.
- At jeg ikke behøver bruke krefter på å prate med folk jeg ikke har noen interesse av å prate med.

Jeg holder nå på å laste opp en video vedrørende dette, men hælvettes internett og elektronikken generelt jobber stadig i mot meg. YouTube videoen hat nå tenkt å bruke hele 1 time og nå 38 minutter på å laste opp 12 minutters film. I Mexico sitter Siriana uten strøm, da hele halvøya, TRE STATER er uten støm! HAHA - det er vell ikke meningen vi skal få til å lansere i dag heller! Nesten komisk, bare nesten - men så har vi hele livet fremfor oss! 

For deg som er våken like lenge som meg; videoen slippes ut på bloggen så snart den er opplastet.

Håndballgutt

23.05.2017 kl. 22:38
Hei. Har du kjøpt deg håndball og knebeskyttere nå??

Sandra Jokic

23.05.2017 kl. 23:00
Håndballgutt: HÆÆÆÆÆ, lever du enda?!?! xD

Tonje

23.05.2017 kl. 22:49
Yes!!!! Spot on! Du e så flott og fin akkurat som du e <3<3

Sandra Jokic

23.05.2017 kl. 23:00
Tonje: <3 <3 TONJE MI!

Sol

23.05.2017 kl. 23:05
<3

Kristine hauge

24.05.2017 kl. 11:29
Herlige du!!! Du har så rett 😁❤️

Sandra Jokic

27.05.2017 kl. 16:47
Kristine hauge: HERLIGE DU!!! <3

Psykologen

25.05.2017 kl. 13:31
Fint budskap, men det blir så feil at du/dere gir inntrykk av at dette er noe dere har den minste kompetanse til å faktisk hjelpe folk med. Hadde du visst hva depresjon innebærer og hvor uendelig individuell den er - hadde du forstått hvor dumt alt dette ser ut for oss som jobber daglig med å fortsatt prøve å forstå.

Sandra Jokic

25.05.2017 kl. 15:09
Psykologen: Hei Psykologen. Glad for å høre du synes det er et fint budskap. Antar at med setningen "det blir så feil at du/dere gir inntrykk av at dette er noe dere har den minste kompetanse til å faktisk hjelpe folk med" - mener at vi ikke har kompetanse til å faktisk hjelpe, og for min egen del så stemmer det, da jeg ikke er utdannet innen noe som har med psykologi og gjøre. LEWEL derimot, har en egen psykolog med ekstremt mye kompetanse innenfor dette felt.

Jeg vet meget godt hva en depresjon innebærer for min egen del og jeg vet ekstreeeeeeemt godt at det er induviduelt hvordan det kan oppleves og hva årsakene er. Flere å flere i samfunnet vårt sliter. Å det er ikke alt som er mulig å forstå.

Faktisk vil du ALDRI kunne forstå noen til det fulle - for det finnes bare èn med dens perspektiv, tanker og følelser. Istede for å forsøke å forstå hadde det kanskje vært en ide å forsøke forebygge - eller finne ut hva fellesnevnerne er, hva som gjør at folk ikke er lykkelig i dagens samfunn. For eksempel: forventningspress, prestasjon, penger, karriere, internett og sosiale medier, utviklingen fra apekatt til nå, syn på seg selv - osv.

Selv om jeg ikke er utdannet innenfor faget, sitter jeg på ekstremt mye erfaring. Hodet mitt har tenkt igjennom så uendelig mye, jeg har prossesert, jeg har vokst og utviklet meg - og jeg vet jeg kan bidra med å utvikle andre til det bedre.

Hovedbudskapet med det jeg sier, med hva LEWEL står for - er endring og utvikling til det bedre, uansett startpunkt. At noen er så heldig, at de får hjelp av psykologer er helt fantastisk. Så heldig har ikke jeg vært, da jeg aldri ble tilbydt det, selv etter 6 mnd som sykemeldt grunnet depresjon. Ikke visste jeg at jeg kunne hatt behov for det heller - men heldig vis hadde jeg gode venner og familie som den dag i dag er mine støttespillere og som har hjulpet meg igjennom det som har vært den tøffeste perioden i mitt liv, så langt.

Så, for å kortfattet svare deg på kommentaren din: Faktisk så har vi både kompetanse og erfaring til å kunne hjelpe mange som kjenner seg igjen i min situasjon. Håper du får til å gjøre det samme :)

Anonym2

26.05.2017 kl. 12:11
Lett å kalle seg psykolog, men er du egentlig det? Det er i så fall meget uproft å komme med anonym kritikk. Det gjør at troverdigheten din faller helt i grus. Dessuten er ikke påstandene dine særlig holdbare. Det ser mest ut som at du har tatt et lynkurs i det selv.
Sandra Jokic

Verdensmester og IFBB BIKINI PRO.

Search

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits